Plněné pralinky

3. ledna 2013 v 22:27 | Yutaka Komeko |  Slavnostnější dezerty
Vím, že pralinky nejsou japonské jídlo, ale nechtělo se mi vytvářet další rubriku ^^.Jsem líná.Zklamaná.Blbá.A to všechno ^_^.Vím, že to k tomu zase nepatří.Okey, k tématu.Na Vánoce jsem se rozhodla "potěšit" rodiče a prarodiče vlastnoručními pralinkami.Na to, že to je můj první pokus o pralinky, jsem s nimi nad míru spokojená.Sice některé trochu praskly, ani nebyly dokonalé...ale mně to tak stačí ^^.Doufám, že se obdarovaným příbuzným líbily.

JE TŘEBA MÍT FORMU NA PRALINKY A ŠTĚTEČEK(například plastový-silikonový)!

Ingredience:

(na 30 kusů pralinek-tmavých se světlou a kávovou náplní) (Já jich dělala 60.)

  • 200 g hořké čokolády
  • 50 g bílé čokolády
  • 45 ml smetany na šlehání
  • 5 g másla
  • 3 lžičky kávy

Postup:

1)Seženeme vhodnou formu na pralinky(Vyrábějí se ze silikonové hmoty, která je měkká a ohebná a pralinky se z ní dají dobře vyndavat.).
2)Ve vodní lázni necháme rozehřát hořkou čokoládu.
3)Štětečkem vymažeme formu na pralinky.Musíme každou "novou pralinku-resp. otvor na pralinku" vymazat pořádně, abychom vytvořili skořápku pro náplň.Nezapomeňte ani na "boky" pralinky!
4)Necháme ztuhnout.
5)Mezitím si připravíme náplň:Přivedeme k varu smetanu, přidáme máslo.Sundáme z vařiče a naházíme ke smetaně nalámanou bílou čokoládu.Pořádně promícháme, aby se čokoláda hezky rozpustila.Do poloviny náplně můžeme přidat i kávu-abychom některé pralinky měli se smetanovou a některé s kávovou náplní.
6)Do ztuhlých skořápek nalijeme vychladlou náplň.Nesmíme skořápku vyplnit celou-budeme ji muset ještě "zavíčkovat".
7)Necháme ztuhnout.
8)Na náplň ve skořápkách dolijeme další vrstvu hořké čokolády-ta bude fungovat jako víčko, aby náplň nevytékala.
9)Necháme ztuhnout.
10)Pralinky vyndáme z formy.Přebývající okraje z čokolády odstraníme tak, aby pralinky vypadaly estetičtěji.
11)Postup opakujeme podle toho, na kolik pralinek je naše forma :).





Doba přípravy: 4 hod i s tuhnutím(jinak Vám to zabere asi tak 1 hod)
Obtížnost: 4/5 (přemýšlím nad 5/5 >_>)

Pralinky je samozřejmě možné udělat i z jiné čokolády(mléčné, bílé, oříškové,...) a s jinou náplní(oříškovou, čokoládovou,...).

Ganbate! ^w^
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Danka Hrachovcová Danka Hrachovcová | E-mail | Web | 18. března 2013 v 20:10 | Reagovat

osobně můžu doporučit z vlastní zkušenosti tento http://www.slehace.cz/rucni-slehac-philips-hr/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama