Sladké rýžové placičky (bezlepkové)

15. ledna 2013 v 17:21 | Yutaka Komeko |  Asijská a japonská sladká jídla a dezerty
Ohayou minna!
Vím, že teď sem dávám pořád hlavně články s jídlem nebo nic...doufám, že mi to odpustíte -.-".Tentokrát jsem se pokoušela přetvořit zbytky rýže na placičky ^^.Dopadlo to lépe, než jsem čekala-vemte v potaz moji nešikovnost -_-".Dalo se to i jíst! :D Tady jsem našla recept-samozřejmě ho nyní píši podle sebe-nekopíruji!
Takže se nebojte a zkuste je "ukuchtit" taky! ^^
A...ehm...je to podobné rýžovému nákypu, takže pokud ho nejíte...no, zkuste to sami...^-^

Ingredience:

  • Rýže-vařená(125 g):Tady to musím trochu rozepsat.Je totiž potřeba nějaká lepivější-například jasmínová nebo sushi rýže.A vůbec nevadí pokud bude rozvařená.Hmotnost rýže, která je potřeba je přibližná a platí pro rýži syrovou!Těchto 125 g je přibližně polovina sáčku, pokud máte rýži balenou a vařenou v sáčcích.Pokud ji nemáte v sáčcích, můžete množství odměřit podle objemu-je potřeba asi 100 ml syrové rýže (kterou musíte uvařit ;D).
  • 50 ml mléka
  • 50 ml (polo/)hrubé mouky NEBO pro bezlepkovou formu receptu stejné množství bezlepkové směsi Jizerka (Asi by to bylo možné i s jáhlovou/pohankovou/rýžovou/... moukou, ale to jsem nezkoušela, takže jedině na vlastní pěst...)
  • 1 vejce
  • 2 kávové lžičky moučkového cukru
  • 1/2 kávové lžičky mleté skořice
  • nějaký olej (např.slunečnicový) na smažení
  • [Na ozdobu:šlehačka, kompotované mandarinky, nutela, skořice,...záleží na vlastním výběru a chuti ^_~.]

Postup:

1) Uvařenou rýži rozmačkejte vidličkou na kaši-rýže nemusí být rozmačkaná úplně na jemno, stačí, když z ní bude možné vytvořit těsto.
2) Do takto "upravené rýže" přidáme postupně nejdříve mléko, promícháme, a poté to samé zopakujeme s moukou.
3) Pánev potřeme olejem(opravdu ho stačí málo-nechceme přece nechutně "nacucané" placičky tukem), který necháme rozpálit.
4) Z rýžového těsta vlhkýma rukama tvoříme malé placičky(moje měly např. cca 4 cm v průměru, vysoké byly asi 0,5 cm), které smažíme na pánvi(ne na úplně nejvyšší stupeň), dokud nejsou z obou stran zlatavé(obracíme je-avšak občas se mohou trochu přilepit->s tím si poradíte :D).
5) Připravíme si směs z "rozkvedlaného" vajíčka s cukrem a skořicí.
6) Touto směsí potřeme nejdříve jednu stranu placiček, poté obrátíme, potřeme druhou stranu,...a opakujeme, dokud máme vajíčko.Vajíčko se na placičkách musí pořádně upéct-vznikne Vám z něj jakýsi hnědo-oranžový "obal" pro placičky.
7) Hotové placičky zdobíme dle vlastní chuti.Já se opičila po Proximě a namalovala jsem jim z nutely obličeje (Uznávám, nepovedly se mi -.-".).Přidala jsem k nim také šlehačku a kompotované mandarinky.Nakonec jsem to poprášila skořicí ^^.



Potřebný čas:1 hodina(To berte s nadhledem, jsem střevo a navíc zpomalená!)
Obtížnost:2/5

Ganbate yo minna! :3
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Danka Hrachovcová Danka Hrachovcová | E-mail | Web | 18. března 2013 v 20:12 | Reagovat

osobně můžu doporučit z vlastní zkušenosti tento http://www.slehace.cz/rucni-slehac-bosch-porovnani-nejlevnejsi/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama