Daifuku mochi se švestkami (bezlepkové)

16. března 2013 v 21:39 | Yutaka Komeko |  Asijská a japonská sladká jídla a dezerty
Ve čtvrtek jsem se rozhodLa, že to risknu, a z extrémně drahé mouky mochiko jsem se pokusila vytvořit daifuku mochi!
Daifuku mochi jsou sladké rýžové koláčky plněné nejčastěji sladkou fazolovou pastou anko, kterou jsem však neměla, a tak jsem použila švestky z mrazáku (Které jsem samozřejmě napřed rozmrazila -_-".)

Ingredience na cca 10 daifuku:

  • 100 ml sladké rýžové mouky mochiko
  • 75 ml vody (studené)
  • 25 ml moučkového cukru
  • (potravinářské barvivo-já použila červené, nebo matcha čajový prášek pro zelený odstín i čajovou chuť)
  • asi 5 švestek (vypeckované a rozdělené na poloviny)
  • bramborový škrob

Postup:


1) V míse smícháme mochiko, cukr a vodu.Dobře promícháme, aby jsme nenechali žádné hrudky.
2) Mísu zakryjeme igelitovou fólií a dáme do mikrovlnné trouby na 2 minuty na plný výkon.
3) Za tuto dobu by těsto mělo získat jakousi lepivou konzistenci.Dobře ho promíchejte, aby jste zjistili, jestli tomu tak opravdu je.Mělo by jít dobře tvarovat a nemělo by být řídké jako před ohřátím.Pokud tomu tak není, dejte ho ještě na chvíli do mikrovlnné trouby.Ne však na delší dobu než další 2 minuty.
4) Těsto si poprašte škrobem, aby se nelepilo ke všemu, s čím příjde do kontaktu, včetně Vašich rukou.
5) Oddělujte malé kuličky a ty tvarujte do placiček.
6) Do každé placičky dejte osušenou (popřípadě také oslazenou) polovinu švestky.Zabalte do tvaru "plošší" kuličky.Uhlaďte.
(Místo škrobu můžete použít moučkový cukr ^^.)




Ganbate!

Doba přípravy: 40 min (Opět to berte s nadhledem :D...)
Obtížnost: 1/5
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 mio-san mio-san | E-mail | Web | 29. ledna 2014 v 9:24 | Reagovat

Hojky, super recept dík za návod, celkovo máš pekný blog, Gazette sú super! :3 a tak isto aj kuroshitsuji >w<

2 Yutaka Komeko Yutaka Komeko | Web | 1. února 2014 v 13:41 | Reagovat

Ahoj, děkuju >w<

3 Simona Simona | 18. dubna 2014 v 18:59 | Reagovat

Ahoj smiem sa opýtať či stačí aj obyčajná múka, alebo musí byť tá "špeciálna" ? :D

4 Yutaka Komeko Yutaka Komeko | Web | 10. května 2014 v 12:00 | Reagovat

[3]:Ahoj,je mi líto,ale na přípravu daifuku mochi je opravdu potřeba rýžová mouka mochiko.Jedná se o mouku ze sladké lepivé rýže, jiná mouka by nelepila.Ale četla jsem, že se mochi dělají i z rýže, s tím ale nemám žádné zkušenosti.

5 Realing Realing | 1. června 2015 v 13:06 | Reagovat

Vypadá to jako dobrej recept, určitě jednou v budoucnu zkusím, přesto že si zrovna nevěřim.. Konec konců, pečení atd. neni má stinná stránka. :-D

6 Yutaka Komeko Yutaka Komeko | Web | 5. června 2015 v 22:20 | Reagovat

[5]: Myslíš silná stránka, že? :D Tohle není složité, nemusíš se bát ;).Jen je to trochu patlačka...

7 Zuzan Zuzan | E-mail | 5. ledna 2017 v 6:57 | Reagovat

Htela jsem se zeptat, ty kolacky se uz nepecoj?

8 Yutaka Komeko Yutaka Komeko | Web | 15. února 2017 v 15:16 | Reagovat

[7]: Ne, nepečou se :)

9 Winstonfep Winstonfep | E-mail | Web | 1. března 2017 v 17:48 | Reagovat

thanks for this significant revealing website, keep up the great jobless check out this <a href=http://onlinecasinos-x.com>online casinos</a> offers    , buy <a href=http://esextoyfun.com>sex toys</a>

10 Paja Paja | 2. dubna 2017 v 22:33 | Reagovat

Super recept. Nemam mikrovlnku. Da se to nějak nahradit?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama