Yaki-udon

28. dubna 2013 v 22:10 | Yutaka Komeko |  Ostatní asijské pokrmy
Koho zajímá jen recept a ne mé kecy, posuňte si to dolů :).
Po velice dlouhé době jsem se rozhodla opět něco přidat.Prostě někdy jsem vyloženě líná něco dělat a poslední dobou se tento pocit zněkolikanásobil.Ale nechci se tu rozepisovat o svých úžasných náladách, kdy bych nejraději zničila všechno kolem sebe ^^.Vzhledem k tomu, že tenhle blog zná i několik mých přátel, tak nechci, aby si mysleli, že už jsem se úplně zbláznila.Okay, tak ten recept:
Yaki-udon je obdoba známých nudlích Yakisoba s tím rozdílem, že místo soba nudlí použijete udon.
Moje dílo začalo tímto receptem, ale skončilo úplně jinak.
To bylo z toho důvodu, že jsme doma neměli zelí ani worcesterovou omáčku -_-"...Navíc jsem se rozhodla, že s přípravou masa se mi exerimentovat raději nechce(Maminka by mě asi zabila...).Takže vzniklo asi něco trochu jiného...
Původní článek z prosince 2012, updated duben 2014.

Tady jsou "mé" ingredience pro jednu porci:

  • 60 g udon (toto množství uvařte v osolené vodě) -> můžete použít i jiné nudle ;)
  • 1/2 středně velké mrkve (nakrájená na nudličky)
  • 1/2 menší papriky (nakrájená na nudličky)
  • 1 velmi malá cibule(nakrájená na malé kousky) nebo 1/2 jarní cibulky
  • 1 stroužek česneku(nakrájený na malinké kousíčky)
  • omáčka yaki = 1 čajová lžička : sójové omáčky, kečupu, ústřicové omáčky (oyster), worcesterové omáčky
  • voda na podlití (cca 50 ml)
  • chilli omáčka (cca 1+1/5 čajové lžičky)
  • olej (např. slunečnicový) na smažení (cca 1 polévková lžíce)
  • 1 čajová lžička cukru
Toto jsou ingredience, které jsem použila při pořizování následujících fotek postupu.Ale samozřejmě můžete přidat nebo za některou ingredienci (papriku, mrkev,...) vyměnit : zelí, hlívu ústřičnou, pórek,...


Postup:


1) Uvaříme nudle v osolené vodě podle návodu. (Ty mé se měly vařit 3 minuty, ale četla jsem článek, kde se psalo, že většina udon se vaří okolo 10 minut.Ty druhé "neudon" se vařily 15 minut.) Nudle doporučuji vařit o něco kratší dobu, než se píše na obale, protože je budete ještě smažit.

2) Na pánvičku (nejlépe teflonovou, na ty ostatní se to připéká) si dáme trochu oleje a nudle osmažíme.


3) Nudle si dáme někam stranou, např. do hrnce ve kterém jsme je uvařili.

4) Nakrájenou zeleninu (mrkev, papriku, cibuli/jarní cibulku, česnek atd.) osmažíme na pánvičce na malém množství (např. sezamového) oleje.Podlijeme trochou vody a tu necháme vyvařit (zelenina tak změkne).


5) Připravíme si omáčku na dochucení:Smícháme worcesterovou omáčku , sójovou omáčku, ústřicovou omáčku a kečup.Měla by Vám vzniknout taková řídká hnědočervená hmota.


6) Na pánev se zeleninou dáme i nudle a zamícháme.Přidáme výše zmíněnou omáčku a chilli omáčku.Můžeme přidat cukr.Smažíme ještě chvíli a potom podáváme ^_^. (jako ozdobu použijeme např. trochu sezamových semínek)




Tento obrázek jsem pořídila teprve nedávno, tudíž neodpovídá ingrediencím, které jsem použila při focení postupu.Zde jsem vynechala česnek a přidala zelí, pórek a hlívu ústřičnou.

Potřebný čas: 25 min
Obtížnost: 2/5
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Masa Masa | 1. prosince 2012 v 21:42 | Reagovat

Neboj nezbláznila ses.. jseš jenom trošku větší debil než si bývala ;-) :D
Ale s tím popisem "Koho zajímá jen recept a ne mé kecy, posuňte si to dolů" .. Dobře ty :D :D :D

2 Yutaka Komeko Yutaka Komeko | Web | 2. prosince 2012 v 11:54 | Reagovat

:´(...děkuji ^^

3 bridesmaid dresses 2011 bridesmaid dresses 2011 | E-mail | Web | 10. ledna 2013 v 12:02 | Reagovat

Fantastic site, also it seems like you've got a ton more visitors as well, because the final period I had been here. Ciao!
http://www.elsedress.org

4 cheap beach bridesmaid dresses cheap beach bridesmaid dresses | E-mail | Web | 11. ledna 2013 v 11:03 | Reagovat

Excellent post, saved the website with hopes to read more!
http://www.isdress.org

5 tag heuer imitation watches tag heuer imitation watches | E-mail | Web | 17. ledna 2013 v 9:17 | Reagovat
6 Danka Hrachovcová Danka Hrachovcová | E-mail | Web | 18. března 2013 v 20:10 | Reagovat

osobně můžu doporučit z vlastní zkušenosti tento http://www.slehace.cz/rucni-slehac-philips-hr/

7 山木ミア 山木ミア | E-mail | 5. června 2016 v 11:03 | Reagovat

[2]: ahoj mela bych pro tebe recept na tradicni japonskou kari ryzi pokud by jsi mela zajem :) ~jde o zlickovy postup, takze je to velmi jednoduche  ;-)

8 Yutaka Komeko Yutaka Komeko | Web | 21. června 2016 v 18:24 | Reagovat

[7]: ahoj, určitě, sem s ním prosím ;)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama