Dorayaki (bezlepkové)

6. dubna 2013 v 0:06 | Yutaka Komeko |  Asijská a japonská sladká jídla a dezerty
Tento recept jsem našla na internetu a nepatrně ho upravila ^^.
Jedná se o dorayaki-japonské lívanečky s různými typy náplní.

Ingredience pro 3 osoby:

  • 2 vejce
  • 70 g cukru
  • 1 polévková lžíce medu
  • 80 g mouky (pro normální typ dorayaki použijte 40 g hladké a 40 g polohrubé mouky; pro bezlepkové použijte 80 g moučné směsi-např. Jizerky)
  • 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 polévkové lžíce vody
  • olej na smažení (trochu)
  • náplň-libovolná: já použila 100 g anko fazolové sladké pasty (vlastnoručně vyrobená! :D); můžete ale použít třeba nutelu/krém/zmrzlinu...fantazii se meze nekladou, jen to už nebudou úplně tradiční anko dorayaki ^_~)

Postup:

1) Do misky dejte vejce, cukr a med.Šlehejte do "pěny".



2) Do takto vzniklé směsi prosyjte mouku s práškem na pečení.Zamíchejte a uložte do lednice na 15 min (postačí i méně).

3) Po uplynulé době do směsi vmíchejte trochu vody (1/2 polévkové lžíce).


4) Předehřejte si pánev na střední plamen.Dejte na ní trochu oleje-tím trochu míním opravdu málo!Dorayaki by neměly být "nacucané" olejem a mastné!Proto jsem použila papírovou útěrku a rozetřela olej, aby vznikla slabá vrstva (potom se mi Masa a Aima tlemily -.-).

5) Naběračkou naberte trochu těsta a vlijte ho na pánev, aby se vytvořilo kolečko.(Doporučuji dělat menší kolečka.Tzn. aby měly 4 cm v průměru.Já dělala ještě větší typ, ty měly v průměru asi 6 cm.Každopádně ty menší jsou podle mě lepší.Ne chuťově, ale z principu...lépe se to jí, dávkuje a tak :D...)


6) Když začne těsto bublat, obraťte lívaneček na druhou stranu a opečte ho i z druhé strany.Měly by získat hnědooranžové zbarvení.Snažte se jich udělat sudý počet, ještě je budete po dvou slepovat k sobě ;).



7) Vybranou náplní namažte jeden lívanček a přilepte na něj druhý.Pokud dorayaki nechcete jíst hned, měli byste je údajně uložit do igelitové fólie.



Doba přípravy: 40 min (opět to berte s nadhledem :D)
Náročnost: 2/10

Ganbate!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 z-deniku-prostitutky z-deniku-prostitutky | Web | 6. dubna 2013 v 0:18 | Reagovat

Ahojky s blogem teprve zacinam, budu rada kdyz se mrknes a zanechas komentar :)

2 Masa Masa | E-mail | 7. dubna 2013 v 12:40 | Reagovat

Povedli se nám, .. jsme šikovné ^^

3 Yutaka Komeko Yutaka Komeko | Web | 8. dubna 2013 v 15:49 | Reagovat

Jasně že ano ^^

4 Etsurin Etsurin | 14. července 2014 v 12:59 | Reagovat

slyšela jsem, že skoro všechny prášky do pečiva obsahují lepek, můžu se zeptat, jaký používáš?? :)

5 Yutaka Komeko Yutaka Komeko | Web | 14. července 2014 v 21:57 | Reagovat

Já používám kypřicí prášek od Dr. Oetkera. http://www.oetker.cz/cz-cs/nase-vyrobky/prisady-na-peceni/kyprici-prasek/kyprici-prasek-do-peciva.html
Může obsahovat stopy pšeničné mouky, ale moje sestra má celiakii a i přes to, že ho používáme, žádný problém nemá :).
Ještě někdy používám tento http://www.pilulka.cz/data/images/preview/6/16736.jpg.
Vyloženě bezlepkový mají prý ještě ve Sparu a Alnatura (DM drogerie) má prý taky bezlepkový prášek do pečiva ;).

6 conure conure | Web | 27. září 2016 v 17:24 | Reagovat

pujcka 50000 ihned na smenku :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama