Květen 2013

Recenze na nákup potravin v Japa shopu-květen 2013

7. května 2013 v 22:39 | Yutaka Komeko |  Japonské jídlo
Konbanwa,
pro tentokrát zůstanu věrná jídlu -_-.Prostě nevím o čem jiném psát T-T...
Navíc je moje nálada dost v ha**lu :).A já mám pocit, že to přebiju Nirvanou, Metallicou a PSY-em.Asi si jdu pustit brutal death metal -.-".
A teď k článku-jedná se o další recenzi nákupu v Japa shopu.Takže pokud Vás to zajímá, můžete se kouknout...

Švestky v medu

Cena: 28 Kč/5 kusů (Zlevněno z důvodu prošlé lhůty trvanlivosti.)
Švestky (umemaru) jsou ehm, trochu moc...slané.Kéž by jen trochu moc, jsou úplně neuvěřitelně slané! X_X (Nechutnají mi.Ani nikomu dalšímu, komu jsem dávala ochutnat.) Na bezduché pojídání vhodné nejsou (tedy alespoň pro mě ne...).Třeba se mají dávat do slaných jídel, opravdu nevím, odborník na japonské jídlo vážně nejsem xD.
Edit 6/1/2014: Četla jsem, že se to dává do japonských slaných jídel.A ten vysoký obsah soli prý efektivně hubí bakterie.


Miso polévka

Cena: asi 60 Kč/12 sáčků (jeden asi pro 150 ml polévky)
Tento základ pro polévku jsem si koupila, protože mám v plánu někdy tvořit ramen.Upřímně, vybrala jsem si tu nejlevnější a ještě jsem ji také nezkoušela.
Edit 6/1/2014: Myslela jsem si, že je to nějaký miso prášek,a le spletla jsem se.Je to normální miso pasta!Někdy přidám obrázek mého úžasného "ramenu", který jsem z ní vytvořila xD.Příště zkusím nevegetariánský...


Instantní krevetová polévka

Cena: 30 Kč/1 balení (1 porce)
Také na tuto polévku přidám recenzi, po ochutnávce-až někdy budu mít zase hlad...


Morinaga bonbony (broskvové)

Cena: 35 Kč/1 malé balení
Morinaga jsem koupila sestře, protože by neměly obsahovat lepek.Dobré žvýkací "karamelky".


Morinaga ramune (bonbony)

Cena: asi 35 Kč/1 malé balení
Tyhle bonbony jsme nekoupili poprvé, ale ještě nikdy předtím jsem na ně nepřidala recenzi.Jedná se o bonbony s příchutí tradiční japonské citronové limonády ramune..Pro mě normální dobré bonbony :).


Asi to nebyl moc užitečný článek, ale budiž...Oyasumi mina-san...

Nákup oblečení v Holandsku

7. května 2013 v 22:14 | Yutaka Komeko |  Fashion
Tak jsem se konečně rozhodla sem přidat něco jiného než jídlo.Tentokrát to bude tedy oblečení.
Respektive Vám ukážu, co jsem si koupila během výměnného pobytu v Holandsku ^^.Pokud Vás to nezajímá, nečtěte a nekoukjte se dál ;).Moc toho není, ale kdyby to někoho zajímalo...

Vysoké růžové boty

Cena: asi 35 €
Kde: Holandsko, Emmen, nějaká asijská prodejna
Popis: Nikdy bych neřekla, že v asijské prodejně objevím takovýto kousek ^^.Boty jsou šněrovací, z lesklého hladkého materiálu a mají sytě růžovou barvu.Měli je ještě v černé (Vypadala bych jako fetišistka/sado-maso...:D...nebo jak se tomu říká...) a červené.Zatím jsem s nimi relativně spokojená, ale vypadá to, že se budou docela lámat...a taky jsou na nich nějaký černý skvrny od gumy a nejde to moc dolů o.o...nevím, jak jsem k tomu přišla -_-".


Umělé řasy

Cena: asi 6 €
Kde: Holandsko, Groningen, nějaký obchod s karnevalovými maskami
Popis: Myslela jsem, že si koupím takové běžné nalepovací řasy...ale tyhle jsou až moc krátké a to moje řasy stojí dost za houby.Ty delší části dosahují tak délky mých namalovaných řas, ty kratší jako mých nenamalovaných...Ještě jsem je nezkoušela, tak třeba budou vypadat dobře-vyšší hustota, natočenost...uvidím ^^.

Zmrzlinová sponka

Cena: asi 3-4 €
Kde: Holandsko, Groningen, něco typu lolita butiku v Praze
Popis: V obchodě, odkud pochází tahle sponka pro mou sestru, byla spousta gothic, punk, visual-kei a lolita věcí.Mohla bych ho připodobnit lolita butiku v Praze, jen se sedminásobným množstvím (Nepřeháním!) sortimentu.A já koupím jen tu sponku.Už na tom tolik neujíždím.Stejně nemám ráda, když se na mě lidi divně dívají -.-".





Slané palačinky

6. května 2013 v 22:29 | Yutaka Komeko |  Ostatní neasijské pokrmy
Konbanwa, mina-san.
Omlouvám se, že tento recept není japonský, ale ještě jsem si nevytvořila rubriku čistě pro jídlo.Postřehla jsem, že poslední dobou přidávám víceméně jen články o jídlu, takže ji mám v plánu vytvořit; bude to tak přehlednější?
Tyto palačinky jsou moc dobré a jednou jsem je měla do školy místo obědu ze školní jídelny.Navíc jsou vážně jednoduché na přípravu.
Náplň jsem dělala ve stylu "co dům dal", takže fantazii se meze nekladou, klidně je udělejte s náplní sladkou, těsto je univerzální ;).

Ingredience pro 2+ palačinek:

  • 30 g hladké mouky (nejlépe speciál)
  • 1 vejce
  • 60 ml mléka
  • špetka soli
  • 1 čajová lžička (nebo méně) olej + olej na smažení
Náplň do palačinek-libovolná (i sladká)-zde moje pro inspiraci:
  • listy špenátu (já použila zmrzlý, přelitý vroucí vodou, ale lepší bude čerstvý)
  • šunka
  • modrý sýr
  • pórek
  • chilli omáčka
Ingredience (kromě omáčky ._.) jednoduše nakrájejte na libovolně velké kousky.Množství jsem neuváděla, protože si ho moc nepamatuji a je jen odhadové, ničím jsem se nijak zásadně neřídila.Můžete se řídit přiloženým obrázkem.


Postup:

1) Smícháme všechny ingredience na palačinky (nemyslím tím ty do náplně :P).


2) Zamícháme metličkou.


3) Smažíme na přiměřeném množství oleje na pánvi.


[4) Palačinky položíme na nějaký ubrousek, aby se z nich odsál přebytečný tuk.]

5) Palačinky plníme podle vlastních chutí (moje náplň, marmeláda, ovoce,...).


Obtížnost: 1/5
Potřebný čas: 20 minut (Berte s nadhledem.)

Dango (mitarashi)

5. května 2013 v 13:20 | Yutaka Komeko |  Asijská a japonská sladká jídla a dezerty
Ohayou~!
Rozhodla jsem se si konečně udělat dango-japonské rýžové knedlíčky, které se vyskytují v různých podobách, velmi často opět s anko pastou.
Já se ale rozhodla pro jinou verzi těchto kuliček-pro mitarashi dango.
Mitarashi dango nemají náplň, ale grilují se a polévají speciální omáčkou, která se mi vůbec nepovedla -_-.Všem Vám doporučuji si na dango radši napatlat anko, protože je to lepší.Nebo to s ní prostě naplňte -.-".Každopádně pokud chcete, tu omáčku vyzkoušejte, ale je trochu divná...:"D.
Tenhle recept můžete pravděpodobně využít pro různé typy dango, třeba ty naplněné anko pastou.

Ingredience na cca 10 dango:

  • 50 g běžné rýžové mouky
  • 50 g sladké/lepivé rýžové mouky (mochiko nebo shiratamako)
  • 1 čajová lžička cukru moučka
  • 75 ml teplé vody (rozhodně ne víc!)
  • (olej-mitarashi dango)
  • (špejle-mitarashi dango)

[Na divnou omáčku si připravte...]
  • 3 čajové lžičky cukru moučka
  • 1 čajovou lžičku sójové omáčky
  • 2 lžíce vody
  • 1 čajovou lžičku kukuřičného/bramborového škrobu + 1 další čajová lžička vody pro rozmíchání škrobu

Postup:

1) Smíchejte oba druhy mouky s čajovou lžičkou cukru.


2) Přidejte vodu a vytvořte rukama těsto.


3) Z těsta tvořte kuličky o průměru cca 4 cm.


4) Kuličky naházejte do vařící vody.(Kuličky leží na dně)


5) Po vynesení kuliček na hladinu vody vařte další 1 minutu.


6) Slejte vodu a kuličky ponořte do studené vody.


[7) Kuličky na mitarashi dango můžete napíchat po třech na špejle a osmažit s trochou oleje na pánvičce nebo je ogrilovat na grilu.]


[Postup k výrobě divné omáčky (divná je možná mou chybou -.-")]:

1) Cukr, sójovou omáčku a vodu uveďte k varu.
2) Přidejte škrob smíchaný s vodou.
3) Míchejte.Po zhoustnutí je omáčka hotová.


(Ta moje vypadala jako rosol a vlivem sójové omáčky byla tak divně slaná >_anko, třeba to bude lepší...)

A pak omáčku nějakým štětečkem napatlejte na dango :D.

Eh...a moje kuličky byly trochu smáčklé, takže s vodou vážně opatrně...moje těsto bylo řídké a špatně tvarovatelné.


Potřebný čas: 1/2 hodiny (Berte s nadhledem a vlastně si to už ani moc nepamatuji :"D...)
Obtížnost: 2/5