Dango (mitarashi)

5. května 2013 v 13:20 | Yutaka Komeko |  Asijská a japonská sladká jídla a dezerty
Ohayou~!
Rozhodla jsem se si konečně udělat dango-japonské rýžové knedlíčky, které se vyskytují v různých podobách, velmi často opět s anko pastou.
Já se ale rozhodla pro jinou verzi těchto kuliček-pro mitarashi dango.
Mitarashi dango nemají náplň, ale grilují se a polévají speciální omáčkou, která se mi vůbec nepovedla -_-.Všem Vám doporučuji si na dango radši napatlat anko, protože je to lepší.Nebo to s ní prostě naplňte -.-".Každopádně pokud chcete, tu omáčku vyzkoušejte, ale je trochu divná...:"D.
Tenhle recept můžete pravděpodobně využít pro různé typy dango, třeba ty naplněné anko pastou.

Ingredience na cca 10 dango:

  • 50 g běžné rýžové mouky
  • 50 g sladké/lepivé rýžové mouky (mochiko nebo shiratamako)
  • 1 čajová lžička cukru moučka
  • 75 ml teplé vody (rozhodně ne víc!)
  • (olej-mitarashi dango)
  • (špejle-mitarashi dango)

[Na divnou omáčku si připravte...]
  • 3 čajové lžičky cukru moučka
  • 1 čajovou lžičku sójové omáčky
  • 2 lžíce vody
  • 1 čajovou lžičku kukuřičného/bramborového škrobu + 1 další čajová lžička vody pro rozmíchání škrobu

Postup:

1) Smíchejte oba druhy mouky s čajovou lžičkou cukru.


2) Přidejte vodu a vytvořte rukama těsto.


3) Z těsta tvořte kuličky o průměru cca 4 cm.


4) Kuličky naházejte do vařící vody.(Kuličky leží na dně)


5) Po vynesení kuliček na hladinu vody vařte další 1 minutu.


6) Slejte vodu a kuličky ponořte do studené vody.


[7) Kuličky na mitarashi dango můžete napíchat po třech na špejle a osmažit s trochou oleje na pánvičce nebo je ogrilovat na grilu.]


[Postup k výrobě divné omáčky (divná je možná mou chybou -.-")]:

1) Cukr, sójovou omáčku a vodu uveďte k varu.
2) Přidejte škrob smíchaný s vodou.
3) Míchejte.Po zhoustnutí je omáčka hotová.


(Ta moje vypadala jako rosol a vlivem sójové omáčky byla tak divně slaná >_anko, třeba to bude lepší...)

A pak omáčku nějakým štětečkem napatlejte na dango :D.

Eh...a moje kuličky byly trochu smáčklé, takže s vodou vážně opatrně...moje těsto bylo řídké a špatně tvarovatelné.


Potřebný čas: 1/2 hodiny (Berte s nadhledem a vlastně si to už ani moc nepamatuji :"D...)
Obtížnost: 2/5
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Tis Tis | 29. srpna 2013 v 20:48 | Reagovat

Super článek, už se těším až to vyzkouším ^_^

2 Yutaka Komeko Yutaka Komeko | Web | 15. září 2013 v 12:04 | Reagovat

Děkuji, jen bych Ti vážně doporučila spíš nějakou karamelovou omáčku no :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama