Moje první pizza (podle Jamieho Olivera)

3. srpna 2013 v 20:32 | Yutaka Komeko |  Ostatní neasijské pokrmy
Jak začít...mám pocit, že z j-rock maniaka se stala domácí puťka :D.
Dobře, nikdy jsem nebyla do j-rocku úplně ulítlá, ale stejně.Baví mě prostě víc přidávat příspěvky o jídle xD.
[Zjistila jsem, že nejenom j-rock je hudba.Změnila jsem se.Už snesu i mainstream.Něco mám i ráda...třeba Trift Shop...nebo dubstep-SKRILLEX.A taky jsem začala mít ráda jiný než japonský rock ^^.Třeba Korn, Rammstein, Slipknot nebo čeští death-metalisti->Secret of darkness.Ale i nadále jsem j-rocku (a visual-kei) věrná a uznávám ho jako úžasnou hudbu :).Jen už to pro mě není to jediné, co dokážu poslouchat :D.Momentálně mezi své největší oblíbence řadím: the GazettE, Plastic Tree, LM.C, ONE OK ROCK,...atd.A taky jsem si zamilovala Konnayuki ♥.A Sunghu Jung :); jeho verzi "River flows in you" od Yirumy se snažím nějak napodobit na kytaru :"D.]
Tak dobře, přestanu kecat o úplně iném tématu -_-"...nuž tedy k mé pizze!
O povodně (není to aktuální recept :D) jsem se koukala na "Jamie vaří minutky" a zaujala mě jeho "rychlo-pizza" připravená částečně na pánvi.Její příprava by měla být rychlá, protože nemusí kynout-použijeme místo droždí kypřící prášek.
>>Vlastně to ani není japonský recept...fail -_-".Gomennasai...<<
Takže se tu s Vámi chci podělit o tento recept ;).

Ingredience na 1 pizzu:

  • 1 hrnek hladké mouky (asi 275 g)
  • 1,5 čajové lžičky kypřícího prášku
  • 1/2 hrnku vody
  • špetka soli
  • 1 pol. lžíce olivového oleje
  • olivový olej na smažení

Na oblohu:

(Je to na Vás, jakou oblohu pro pizzu zvolíte, tady je jen moje jednoduchá inspirace...)
  • kečup+balsamico+česnek+bazalka (Áno, jsem barbar...na pravou italskou pizzu kečup nepatří...nu což, tahle není italská...:"D.)
  • rajčata pokrájená na plátky
  • šunka
  • sýr (eidam)
  • parmezán
  • bazalka
  • trocha olivového oleje

Postup:

1) Ručně nebo za pomoci kuchyňského robota smícháme mouku, kypřící prášek, sůl, olivový olej a postupně přidáváme vodu.


2) Pokud těsto moc lepí, přidáme mouku. (Já jí musela přidat opravdu hodně, aby se s ním dalo vůbec něco dělat :"D.)

3) Z těsta (které by mělo být pružné) vytvoříme kuličku, kterou na pomoučněném válu uválíme na placku o výšce 1 cm (ideálně by měla mít kruhový tvar).

4) Placku přehneme na čtvrtinu a přemístíme na pánev s trochou olivového oleje.


5) Pečte/smažte na středním-vyšším plameni asi 5 minut.Na těstě by se měly začít objevovat bublinky. (U pečení se musíte řídit docela instinktivně, protože sama moc nevím, jak dlouho jsem to pekla.Když mi to přišlo upečené, prostě jsem to vypla a bylo to :D.) Těsto "napatlejte" základem pro Vaši pizzu (já použila barbarsky kečup) a přidejte vše ostatní, co na ní chcete mít.


6) Pak dejte pizzu ještě na 5 minut pod grill do trouby.


Doba přípravy: 25 min (cca)
Obtížnost: 3/5

Doufám, že pokud tuhle pizzu zkusíte, tak se Vám podle mého blbého návodu alespoň trochu podaří :D.Ta moje byla sice trochu tužší, ale na chuť moc dobrá :).
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama