Ichigo daifuku

7. srpna 2013 v 21:38 | Yutaka Komeko |  Asijská a japonská sladká jídla a dezerty
Konbanwa mina-san!
Tak jsem se rozhodla přidat zase nějaký příspěvek.A překvapivě je o...jídle! :D
Vím, už je to trapné, ale nic lepšího na psaní asi nemám :"D.
Překládat se mi nechce, přeci jen je to náročnější...a moje překlady můžou být chybné...
Toto jsem se sestrou stvořila ještě za éry jahod...takže teď to není tolik aktuální no ^^".Ale pokud jahody někde seženete, můžete se do ichigo daifuku pustit!Nebo si to nechte na příští rok ;).
Daifuku je druh mochi-japonského "koláčku" z rýžové mouky.V překladu slovo "daifuku" znamená "velké štěstí".
Jahoda se japonsky řekne "ichigo", takže se jedná o daifuku s jahodami.Často se do ichigo daifuku dává i anko pasta, kterou jsem tam přidala i já.

Ingredience pro 6 větších daifuku:

  • 1 hrnek mochiko
  • 1/4 hrnku cukru
  • 2/3 hrnku vody
  • škrob (např. bramborový)
  • cca 6 jahod
  • [1/2 hrnku anko (asi 100 g)->recept tady]
(Ta divná šedavá věc je zmrzlá home-made anko :D...)

Postup:

[1) Každou jahodu (potřebujeme cca šest jahod) zabalíme do asi šestiny anko pasty.]

2) Smícháme mochiko, cukr a vodu (Pokud máte granulovanou mochiko, pořádně to rozmíchejte, ať tam nezbydou kousky.).

3) Nádobu s touto směsí překryjeme igelitovou fólií a ohříváme v mikrovlnné troubě na plný výkon asi 2 minuty.


4) Poté směs odkryjeme a zamícháme.Pokud směs není dostatečně hustá, dáme ji do mikrovlnné trouby (opět na plný výkon) na další minutu.

5) Těsto znovu zamícháme a necháme chvíli vychladnout.Pak ho poprášíme trochou škrobu (aby nelepilo).


6) Těsto rozdělíme na šest částí.Z každé části vytvoříme kuličku, kterou "splácneme" na placičku.Do placičky vložíme jahodu (nebo jahodu obalenou anko pastou) a "zabalíme" zpět do kuličky. (Je to docela makačka, protože to těsto si dělá, co chce.Doporučuji jednat rychle, jde to pak lépe.Při formování kuličky pečlivě smáčkněte okraje na spodní straně kuličky, pak to bude vypadat zvrchu estetičtěji :D...okay, neumím vysvětlovat -_-".) Během vytváření kuliček mějte ruce trochu "poškrobované", bude se to méně lepit.


A takto to vypadá hotové...->

Doba přípravy: 40 min
Obtížnost: 2/5 (Pokud pracujete pouze s jahodami bez anko, tak bych řekla tak 1/5 :D...)

Ganbatte!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Atsea Atsea | Web | 24. září 2013 v 16:36 | Reagovat

V létě zo zkusím. Kde se dá sehnat to Anko?

2 Yutaka Komeko Yutaka Komeko | Web | 30. září 2013 v 17:11 | Reagovat

Já si anko vyrobila sama.V receptu je odkaz na článek.
Jinak se dá koupit, myslím, v japa shopu, ale nejsem si jistá :(.Je drahá...

3 Barycool Barycool | 2. prosince 2015 v 8:40 | Reagovat

ahoj mohla bych se zeptat kde seženu mochiko ? :-)

4 Yutaka Komeko Yutaka Komeko | Web | 19. února 2016 v 20:31 | Reagovat

[3]:
Ahoj, odpovídám dost pozdě, ale přecijen :D...
Mochiko jsem jednou koupila v Japa shopu, ale myslím, že už ji tam nemají.Ale je mnohem výhodnější si koupit "sladkou japonskou rýži" (ano, takto se jmenuje) a umlít si ji doma na mouku, je to tak mnohem levnější.
Např. tady http://pani-dyne.cz/e-shop/Detail-Produktu.aspx?VyrobekID=138.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama