Tuňákové placičky

1. srpna 2013 v 22:22 | Yutaka Komeko |  Ostatní asijské pokrmy
Po extrémně dlouhé přestávce od psaní nezajímavých článků se vracím! (Psát další nezajímavé články :"D...)
Buďme upřímní, nepsala jsem, protože se mi prostě nechtělo.
Půlku letních prázdnin máme za sebou a ještě pořád tu není žádný letní článek.
Takže bych se s Vámi chtěla podělit o recept na (podle mého názoru) moc dobré tuňákové placičky.Není to asi moc japonské jídlo, ale doufám, že nikdo není zásadně proti...a pokud ano, ignorujte to a neukamenujte mě :P.
Tento recept poslouží například jako nápad na rychlou a jednoduchou večeři.Hlavní ingrediencí je tuňák v konzervě.
To byl můj první problém.Všude jsem četla, že na tento typ receptu se používá tuňák ve vlastní šťávě.Ale já použila toho v olivovém oleji a nedopadlo to špatně (ノ^_^)ノ.

Tady jsou ingredience, které jsem použila:


(UPOZORNĚNÍ!!!-pod krycím jménem "instantní nápoj" se skrývá home-made strouhanka xD...)

Ingredience (na 3 placičky-což je v mém případě 1,5 porce) :


  • 1 malá tuňáková konzerva (ve vlastní šťávě/olivovém oleji)
  • 1/2 jarní cibulky (nakrájené na kolečka)
  • asi 2 pol. lžíce nasekaných libovolných bylinek (já použila bazalku a pažitku)
  • 1/2 vejce (nevěděla jsem, jak to napsat, protože se nespotřebuje celé :D...já ze zbytku udělala nano-porci míchaných vajíček...)
  • trochu wasabi nebo hořčice na ochucení (není nutno přidávat)
  • asi 1 pol. lžíce strouhanky
  • asi 1 pol. lžíce parmezánu
  • olivový olej na smažení
  • sůl, pepř

Postup:

1) Tuňáka rozmělníme vidličkou.

2) Přidáme bylinky, cibulku, strouhanku, parmezán, wasabi/hořčici, sůl a pepř.


3) Vajíčko rozkvedláme a cca 1/2 přilijeme ke vzniklé směsi.Jde pouze o to, aby "těsto" nebylo příliš řídké.Z takto vzniklého těsta by měly jít tvořit "placičky".Když bude moc řídké, přidáme strouhanku/parmezán.

4) Vytvoříme placičky (na velikosti nezáleží, ale já je dělala v průměru asi 5 cm velké), které osmažíme na olivovém oleji na pánvi.(Ten, kdo použil tuňáka v oleji, už na smažení moc oleje potřebovat nebude ;).)


A tady jsou už hotové."Konzumovala" jsem je s wasabi :D.


Obtížnost: 1/5
Potřebný čas: 20 min (Berte s nadhledem.)

Ganbate ne, mina-san!Doufám, že se Vám moje verze tuňákových placiček alespoň trochu líbí (a chutná) .
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama