Listopad 2013

Yatsuhashi

25. listopadu 2013 v 20:48 | Yutaka Komeko |  Asijská a japonská sladká jídla a dezerty
Konbanwa~!
Rozhodla jsem se dnes přidat ještě něco.I tentokrát se jedná o jídlo -.-".
Představím Vám recept na yatsuhashi-další druh mochi.(Mochi jsou japonské sladkosti-wagashi-z sladké rýžové mouky mochiko.)Tyto mochi jsou ochucené skořicí a plněné anko (sladká fazolová pasta).Jedná se o specialitu (meibutsu) z Kyota.

Ingredience:

(na cca 9 yatsuhashi)

40 g mochiko (sladká mouka z lepivé rýže)
60 g joshinko (normální rýžová mouka)
80 g cukru
150 ml vody
1 polévková lžíce skořice
90 g koshian (jemná fazolová pasta anko-můžete si ji koupit nebo vyrobit doma->recept zde)
škrob (např. bramborový)


(ta ošklivá věc je anko xD)

Postup:

1) Anko pastu rozdělíme na 9 dílů.

2) V míse smícháme mochiko, joshinko a cukr.

3) Přidáme vodu, zamícháme a misku přikryjeme plastovou fólií.


4) Dáme do mikrovlnky na 2 min/600 W, poté zamícháme a dáme na další 1 minutu/600 W znovu do mikrovlnky.

5) Zamícháme, v tuto fázi by už hmota měla být hustá a připomínat těsto. (Pokud ne, doporučuji ještě další 1 minutu v mikrovlnce.)


6) Na plech rozprášíme škrob smíchaný se skořicí.

7) Těsto "vyklopíme" na plech a vyválíme na čtverec o stranách délky asi 21 cm, šířky (výšky těsta) asi 2,3 mm.


8) Těsto nakrájíme na čtverce o stranách délky 7cm.

9) Na polovinu každého čtverce dáme trochu anko a přehneme na trojúhelník.Spoje mezi ohlým těstem zarovnáme a "umačkáme" vidličkou.



Doba přípravy: 35 min
Obtížnost: 1/5

Ganbate ne~!

Asijské a japonské recepty

24. listopadu 2013 v 11:33 | Yutaka Komeko |  Japonské jídlo
Ohayou~!

Vzhledem k menším úpravám, které podstoupil tento blog, uvádím odkaz na asijské a japonské recepty, které byly dříve v této rubrice.


Najdete je taky rozkliknutím rubriky "recepty" ^^.

Borůvkové dezerty-pečivo

24. listopadu 2013 v 11:03 | Yutaka Komeko |  Ostatní sladká jídla a dezerty
Ohayou~!
Už je to dost dlouhá doba, kdy jsem něco naposledy přidala...
Důvod, proč jsem se blogu v poslední době víceméně vůbec nevěnovala je lenost a škola.A mimoškolní aktivity -.-...
Dnes jsem se odhodlala přidat tři recepty na pečivo s borůvkami.Bohužel to není zrovna aktuální téma, ty borůvky :D.Pekla jsem to už někdy v létě ^///^"...Náhodou se mi povedlo recepty seřadit od toho nejpomaleji hotového po ten nejrychlejší (ten je úplně dole) ^_~.

Bude to:

1) borůvkový koláč
2) borůvkové muffiny
3) jogurtová borůvková buchta na plech