Leden 2014

Meiji chokoreto

6. ledna 2014 v 14:17 | Yutaka Komeko |  Japonské jídlo
Meiji je japonský výrobce čokolády.
Měla jsem možnost ochutnat mléčnou meiji čokoládu s jahodovou příchutí, protože jsem ji "vyhrála" na kurzu japonštiny :D.Chutnala mi, ale myslím, že mezi meiji a například jahodovou milkou není moc velký rozdíl :).Ale je balená po "hitokuchi saizu" ("jednohubky") kouscích :D!


Ano, je to zbytečný článek.Ale když mně se ta čokoláda prostě líbí (líbila) :D.

Nektarinkové moussé

6. ledna 2014 v 14:03 | Yutaka Komeko |  Asijská a japonská sladká jídla a dezerty
Ohayou, mina-san~!
Dnes jsem se rozhodla přidat upravený recept z knížky "Asijská kuchyně-malá škola vaření".Jedná se o thajsko-indické nektarinkové moussée.Vyzkoušela jsem to (už vlastně loni o.O) v létě, protože jsme měli hodně nektarinek :D.Chutná to jako ovocný pudink nebo spíš prostě želé.Ta omáčka k tomu je docela kořeněná.Asi to není můj nejoblíbenější dezert (upřednostňuji moučníky, sušenky a čokoládu oproti želé, zmrzlině a bonbonům...), ale někdy mám chuť právě na něco odlišného, i když to není tak často :).

Ingredience pro 2 osoby:

175-200 g nektarinek (již odpeckovaných)
3 g zázvoru (já použila sušený práškový, pokud mě paměť neplete...)
1/2 limety (její vymačkané šťávy; kůru-dobře umytou-můžete použít na ozdobení)
15 g cukru
125 ml kokosového mléka
1/3 lžičky agaru (v původním receptu pro 4 osoby je 1/2, takže by to měla být 1/4, ale já si myslím, že trochu navíc nikomu neuškodí...)
25 g bílého jogurtu (nejlépe smetanového)

Postup:

I. NEKTARINKOVÉ MOUSSÉ

1) Dužinu nektarinek rozšleháme tyčovým mixérem s 1 lžící limetové šťávy.


2) Přidáme polovinu cukru a 50 ml kokosového mléka, rozšleháme.


3) 3 lžíce vody necháme za stálého míchání 1-2 min povařit s agarem.

4) Sundáme z plotny a do agaru s vodou vmícháme rozšlehané nektarinky.

5) Přidáme jogurt a nalijeme do šálků vypláchnutých studenou vodou.

6) Uložíme alespoň na 4 hodiny do ledničky, aby krém ztuhnul.

II. KOKOSOVÁ OMÁČKA

1) Mírně vaříme 75 ml kokosového mléka se zázvorem a druhou polovinou cukru.


2) Omáčku ochutíme 1 lžící šťávy z limety a necháme vychladnout.

(Na můj vkus byla omáčka dost cítit zázvorem, myslím, že příště to zkusím bez něj, bude to jemnější...)

III. PODÁVÁNÍ

1) Moussé od okraje šálku uvolníme nožem a vyklopíme na talíř.


(nejsem si jistá, jestli ten krém už tady byl ztuhlý nebo ne...)

2) Můžeme přelít kokosovou omáčkou a ozdobit kůrou z limety (dobře omytou).


Doba přípravy: 25 min+4 hod chlazení (4 hod 25 min; 265 min)
Obtížnost: 2/5

Ganbate ne~!

Jahodovo-čokoládové muffiny s borůvkami

4. ledna 2014 v 15:37 | Yutaka Komeko |  Ostatní sladká jídla a dezerty
Tak ještě jeden článek :D.
A konečně o jídlu...toho tu je málo xD.Tentokrát to budou kakové muffiny plněné jahodami a posypané borůvkami.Zdroj receptu je bravo/bravo girl, teď vážně nevím, ale myslím, že to druhé.Ne že bych to četla, přitáhla to kamarádka mojí sestry :D.Ale je to moc moc oishii *o*.Vážně, zkuste je, chutnají báječně.Recept jsem upravila pro svoje potřeby.Je možné do těsta, jako v mém případě, použít bezlepkovou mouku, funguje to stejně.

Obměna: Muffiny plněné švestkami a posypané rybízem.

Ingredience na cca 12 kusů:

(Nepamatuji si, kolik jich bylo, ale je to docela přiměřené množství pro 4 osoby v rodině...)

125 g másla
100 g cukru
1 vanilkový cukr
2 vejce
200 g polohrubé mouky (pro bezlepkovou verzi použijte třeba Jizerku)
50 g mletých mandlí
2 lžičky prášku do pečiva (kypřícího prášku)
4 lžíce mléka
4 lžíce kakaa
cca 12 větších jahod/švestek (odpeckovaných) (na každý kus jedna) - Pokud používáte zmrazené, nerozmrazujte je, ale dejte je do muffinů zmrzlé!
borůvky/rybíz (Pokud používáte zmrazené, platí to samé jako u jahod.)

Postup:

1) Utřeme máslo s cukrem a vynilkovým cukrem.

2) Přidáme vejce, smícháme.

3) V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva a mleté mandle.

4) Do máslové hmoty střídavě přidáváme mouku a mléko (celkem 4 lžíce), až vznikne hladké těsto.Pokud je směs moc hustá, přidáme ještě mléko (S rozvahou!).

5) Těstem plníme papírové košíčky, v lepším případě formy.Naplníme jen trochu, vložíme jednu jahodu a přikryjeme dalším těstem.Aby byly muffiny hezky vypouklé nedoporučuji plnit pouze do 2/3, jak se většinou všude píše.Já plním do rovna a je to fajn ;).

6) Posypeme borůvkami a pečeme na 180 stupňů C po dobu 20-25 min.Propečenost posuzujeme pomocí dřevěné špejle.




Švestkovo-rybízová obměna:





Doba přípravy: 40 min+20-25 min pečení (60-65 min)
Obtížnost: 2/5

Ganbate~!


Yutaka visual-kei make-up tutorial xD

4. ledna 2014 v 14:45 | Yutaka Komeko |  Golden Bomber
Nevím, jestli posloucháte nebo máte rádi Golden Bomber, ale určitě Vám doporučím tento turorial na visual-kei make-up podle kytaristy Yutaky.Pokud chcete oslnit, neváhejte :"D.

Enjoy ne~ ^__^


A ne, moje přezdívka není vytvořena podle něj xD.Je to čuně...X_X...jak se válí posilnici...jak pije...jak jí...ale stejně ho mám ráda :D ! ♥

Anli Pollicino-Nový look+PV

4. ledna 2014 v 14:33 | Yutaka Komeko |  Anli Pollicino
Ohayou~!

Ano, vím, že to oznamuji se značným zpožděním, ale kdyby to přeci jen někdo ještě nevěděl:

Anli Pollicino vydali novou písničku s PV, která nese název "Angel Heart".

Pokud Vás zajímá, poslechněte si ji:
(Není celá!)


Tak doufám, že jsem Vás tím nenaštvala, pokud už to víte :D.Mně se ze začátku moc nelíbila, přišlo mi, že už není tolik "anliovitá" xD.Ale teď jsem si uvědomila, že je docela fajn a Anli to jsou pořád stejní ^.^...jen je trochu měkčí, ale to mi tolik nevadí.

A tady nějaké obrázky :3 :
(Dovolím si přidat i sobní názor, tak mě za to nikdo neukamenujte, prosím! T_T Pod článkem je anketa, tak hlasujte, komu to teď sluší nejcvíc ^^.)




Osobně si myslím, že Shindy už v tomhle looku vypadá moc žensky.Každopádně krásný je pořád. ^^ A taky bych řekla, že trochu tmavší vlasy k němu sedí víc, ale třeba je to jen o zvyku.



Yo-1 se podle mě moc nezměnil, takže stále na 1* :D.Možná by se mi ale jeho kalhoty líbily o něco delší více.Jsem ráda, že má pořád ty svoje creepersky :3.(Zajímalo by mě, jestli jsou to ty, které měl i na koncertě v Praze :D.)


Opravdu nevím, jestli měl Takuma tu část vlasů růžovou už delší dobu, ale jinak mi příjde pořád víceméně stejný :).Ale oblečení v jeho minulém looku se mi líbilo více, tohle je na mě dost extravagantní :D.


Masatoshi se mi tu líbí možná nejvíc ^^.Ta košile by byla sice lepší s dlouhým rukávem (to je jen můj osobní problém, mám ráda dlouhé rukávy...ale vím, že většina lidí to má přesně naopak :D), ale moc se mi na něm líbí brýle, sluší mu (a navíc mám na kluky s brýlemi úchylku xD).


Kiyo podle se podle mě nejvíc změnil.Vypadá víc žensky, ale rozhodně mu to sluší ^^.Jeho oblečení se mi tu líbí nejvíc.

Pod článkem je anketa, tak hlasujte, čí look se nyní podařil nejlépe :).Samozřejmě jsou kluci krásni všichni ♥, ale někomu to sluší víc a někomu míň.Já dnes hlasuji pro Masu :3.

Na závěr si dovolím přidat několik starších fotek:
(První dvě jsou ještě bez Masatoshiho!)




Doufám, že se Vám článek (a hlavně Anli!) líbil :).Chtěla jsem už přidat něco jiného než jídlo xD.Ale myslím, že dnes stejně přidám i nějaké papání...

A trochu se zpožděním: Šťastný Nový Rok! 明けましておめでとうございます~! ^0^