Biskupský beránek

28. června 2014 v 22:01 | Yutaka Komeko |  Slavnostnější dezerty
Konbanwa, ano, opravdu už od Velikonoc uteklo dost času, ale bohužel recept na beránka přidávám až teď.Ale přecijen je to těsto, z kterého půjde stejně tak dobře udělat vláčná bábovka, takže není nutné, aby jste jej pekli ve formě na beránka.
Beránek je trochu mastnější (jedná se o třené těsto), ale to je docela žádoucí, protože by se jinak rozpadal.Tento šel krásně vyklopit, ani jedno ouško se mu neulomilo.Použila jsem silikonovou větší formu a těsto mi na ni vyšlo úplně akorát.
Pokud Vás zajímá původní recept, klikněte zde.


Ingredience:

I.TĚSTO:
  • 200 g másla
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 vejce
  • 350 g mouky: 1/2 běžné polohrubé + 1/2 cereální (když použijete jen obyčejnou mouku, nic nezkazíte, ale já to chtěla mít "zdravější")
  • 1 kypřicí prášek
  • 250 ml mléka
  • 1 lžička pomerančové/citronové kůry (nastrouhané)
  • kandované ovoce, sušené ovoce, oříšky, čokoláda (záleží na Vaší chuti, co a kolik čeho použijete)


II.NA OZDOBU:
  • očička - rozinky, nutella
  • moučkový cukr

Postup:
1) Změklé máslo utřeme s normálním a vanilkovým cukrem.

2) Do vzniklé hmoty postupně přidáme celá vejce a utřeme.

3) Smícháme mouku s kypřicím práškem a pomerančovou (citronovou) kůrou, rozinkami, kandovaným ovocem, čokoládou atd., rovněž ji přidáme do těsta.

4) Nakonec přidáme mléko a vytvoříme hladké těsto.

5) Těsto nalijeme do dobře vymazané a vysypané formy.Jak jsem již zmiňovala, můžete použít jakoukoliv formu, těsto vystačí na jednoho většího beránka, takže odhaduji že cca i na jednu větší bábovku ^_~.

6) Pečeme 60 min v troubě vyhřáté na 160 stupňů C.

7) Po upečení beránka (eventuelně bábovku) necháme vychladnout a vyklopíme.Posypeme moučkovým cukrem.Očička vytvoříme z rozinek, které přilepíme např. nutelou.



Doba přípravy: 25 min + 60 min pečení (celkem 85 min = 1 hod 25 min)
Obtížnost: 2/5

Ganbate~
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama