Čočkové vegetariánské "karbanátky"

21. srpna 2014 v 22:22 | Yutaka Komeko |  Ostatní neasijské pokrmy
Konbanwa,
dnes jsem se rozhodla přidat docela neobvyklý recept.Jedná se o čočkové vegetariánské karbanátky pečené v troubě.Nejsou vyloženě šťavnaté, takže se k nim jako příloha hodí rajčatová omáčka (můžete použít tento recept) a těstoviny nebo rýže.Každopádně chuťově mi připadaly moc dobré ^^.
Upozorňuji, že z níže uvedeného množství uděláte asi 28 menších karbanátků (a jeden vážil cca 27 g), což pro mě bylo moc, a tak jsem dala nějaké i zmrazit.
Pokud máte zájem o původní recept (já ho trochu poupravila) v angličtině, klikněte zde.

Ingredience na 28 malých karbanátků:

  • 1 hrnek čočky (hnědé, popř. zelené)
  • 1 vejce (rozkvedlané)
  • 110 g ricotty
  • 2 lžíce strouhaného parmezánu/15-20 g strouhaného eidamu (odpovídá jednomu plátku)
  • 1/3 hrnku strouhanky
  • 1/2 menší až střední cibule (nasekané nadrobno)
  • 1 stroužek česneku (prolisovaný nebo nasekaný nadrobno)
  • svazek pažitky (nasekané)
  • 1/4 čaj. lžičky fenyklových semínek
  • 1/2 čaj. lžičky sušeného rozmarýnu
  • 1/2 čaj. lžičky sušeného tymiánu
  • špetka mletého nového koření
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • + další 1/2 čaj- lžičky tymiánu a kousek bobkového listu na vaření čočky

Postup:

1) Čočku přebereme a zalijeme vodou.V té ji necháme máčet alespoň 2 hodiny.

2) Vodu slijeme a do hrnce s čočkou nalijeme čistou vodu.Přidáme 1/2 čaj. lžičky tymiánu a kousek bobkového listu.

3) Čočku vaříme na mírném ohni asi 30 min (nebo dle návodu na balíčku) do změknutí.

4) Uvařenou čočku slijeme a rozmixujeme např. tyčovým mixérem.

5) K čočce přidáme ricottu, vejce, sýr, strouhanku, cibuli, česnek, pažitku a koření.Osolíme a opepříme.

6) Hmotu necháme asi 20 min odležet.

7) Poté vytváříme kuličky (já je dělala o průměru asi 3 cm), které rozmístíme na plech s pečicím papírem.Pokud je těsto příliš mokré a nejdou tvořit kuličky, přidáme strouhanku.

8) Kuličky potřeme trochou olivového oleje.

9) Pečeme uprostřed trouby na 200 stupňů cca 15 min, pak ještě 5 min pod grilem zaplým na stejnou teplotu.Kuličky musí být zevnitř propečené.Můžeme je péci také 20 min pouze na 200 stupňů, ale nebudou mít tak zlatavou kůrku.

10) Podáváme např. s rajčatovou omáčkou (můžete použít třeba tento recept) a těstovinami nebo rýží.


Doba přípravy: 2 hod máčení čočky + 30 min příprava + 20 min pečení (celkem 170 min = 2 hod 50 min)
Obtížnost: 2/5

Ganbatte~
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama