Září 2014

Ovesný koláč s tvarohem (bez mouky)

6. září 2014 v 22:37 | Yutaka Komeko |  Hlavně snídaňové recepty
Konbanwa,
doufám, že to tady nikomu nevadí (pokud tu někdo je :D), ale následující recept je zase o jídle.Jedná se o recept na výborný, ale zároveň dle mého názoru zdravý koláč.Korpus je tvořen těstem z ovesných vloček, jablek a případně i banánů a na vrchu je tvarohová "poleva".
Recept jsem našla na této stránce a mírně (vlastně téměř minimálně) ho upravila, a tak jsem si říkala, jestli není zbytečné ho sem dávat...Dospěla jsem však k názoru, že když jsem ho dělala trochu jinak, ničemu neuškodí, když ho přidám taky.

Ingredience:

I.TĚSTO:
  • 1 hrnek ovesných nebo jiných (např. pohankových) vloček (já použila ty jemné, myslím, že je to pro tento účel o něco vhodnější)
  • 1 hrnek strouhaného kokosu
  • 5 středně velkých jablek/3 banány a 3 malá jablka (vše nastrouhané)
  • 2 vanilkové pudinky
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 sáček kypřicího prášku
  • 2 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 2 lžíce medu (popř. cukru/hnědého cukru)
  • 2 lžíce rozinek/sušených švestek (pokrájených)
  • 2 lžíce rumu
  • 1 lžička skořice

II.POLEVA:
  • 250 g tvarohu
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce rumu
  • 1/4 hrnku mléka

+ 1 lžička skořice na ozdobu

Postup:

1) Všechny ingredience na korpus smícháme.

2) Těsto vlijeme do vymazané a vysypané nebo vymazané a pečicím papírem vyložené dortové formy (průměr cca 24cm) nebo na plech.Pečeme 20 minut na 175 stupňů C.

3) Po 20-ti minutách na korpus rozetřeme tvarohovou polevu, kterou vytvoříme smícháním výše uvedených přísad.Koláč pečeme ještě dalších 10 minut nebo dokud není poleva tuhá a již neteče.

4) Upečený koláč můžeme ozdobit skořicí.


Doba přípravy: 20 min + 30 min pečení (celkem 50 min)
Obtížnost: 2/5

Ganbatte!