Konbanwa~
Tak jsem se zase jednou rozhodla něco přidat.Jo, trvalo mi to.Tentokrát se jedná o korejskou dýňovou kaši hobak juk!Na českých stránkách jsem na recept na ni ani jednou nenarazila (jen na jedné slovenské, odkud tento recept taky pochází), tak doufám, že to alespoň někdo ocení :D.Je zvláštní, ale pokud máte rádi přirozenou chuť dýně, měla by Vám chutnat.
Zdroj zde.
Ingredience (8 porcí):
- 650-680 g dýně
- 1/4 hrnku mochiko (mouka ze sladké lepivé rýže)
- 4 + 3/4 hrnku vody
- 1 lžíce cukru (třtinového)
- špetka soli
- dle chuti: dýňová semínka, mochi knedlíčky, jujube, adzuki,...
Postup:
1) Dýni vydlabeme a nakrájíme na malé kousky.
2) Vaříme 20 min v páře (zda je dostatečně uvařená zjistíme tak, že se do ní dá lehce zapíchnout vidlička).
3) Necháme dýni vychladnout.
4) Dýni rozmixujeme (např. tyčovým mixérem).
5) Přidáme dva hrnky vody, promixujeme.Přidáme další dva hrnky vody a opět promixujeme.
6) Dáme vařit na střední teplotu, mícháme.
7) Smícháme mochiko s 3/4 hrnkem vody a za stálého míchání vlijeme do kaše.
8) Mícháme, přivedeme k varu.Poté snížíme teplotu a vaříme dalších deset minut.
9) Kaši osladíme, přidáme špetku soli a případně další ingredience.
10) Podáváme ještě teplé (zbytek kaše ale klidně dejte do ledničky a poté ohřejte v mikrovlnce, chuť to nijak neovlivní).


Doba přípravy: 1 hod + chladnutí uvařené dýně
Obtížnost: 2/5
Ganbate~