Září 2015

Cuketovo-jablečný perník (se švestkami)

25. září 2015 v 22:22 | Yutaka Komeko |  K odpolední kávičce
Konbanwa~
Potýkám se stejným problémem jako Lucie z Delicious blogu - než sem stihnu přidat nějaký recept ze sezónní suroviny přidat, je už dávno po sezóně :´D.Ale Dnes dnešní recept je naštětstí celkem variabilní a cukety ještě jsou, alespoň u nás na zahradě tomu tak je ;).Švestky nejsou nutné, můžete použít i jiné ovoce (ale švestky se kvůli povidlům, které jsou obsaženy v těstě, hodí nejvíce) nebo třeba nic ;).Perník není sladký málo ani moc a měl docela úspěch ^^.

Ingredience:

  • 340 g nastrouhaných jablek a cukety (v libovolném poměru, já dala 1:1)
  • 340 g mouky (z většiny jsem použila celozrnnou)
  • 2 vejce
  • 95 g (třtinového) cukru
  • 40 g povidel
  • 30 g medu
  • 2 a 1/2 PL oleje
  • 1 PL kakaa, 1 PL karobu (nebo 2 PL pouze kakaa či karobu)
  • 1 ČL perníkového koření
  • 6 g jedlé sody
  • 1/4 hrnku (= 62,5 ml) mléka
  • (+ asi 420 g vyloupaných švestek na vrch; můžete použít i jiné ovoce)

Postup:

1) Zvlášť smícháme mokré (kromě mléka) a zvlášť suché ingredience.
2) Do mokré směsi postupně přidáváme suchou, dobře promísíme a nakonec zředíme mlékem.
3) Těsto vylijeme do vymazaného a vysypaného/pečicím papírem vyloženého pekáče (o rozměrech asi 25 na 40 cm).
4) Pečeme asi 20 min v troubě předehřáté na 185 stupňů C.


Ganbatte~