Květen 2016

Pikantní červená čočka po indicku

31. května 2016 v 22:13 | Yutaka Komeko |  Ostatní asijské pokrmy
Tak, a dnes to bude konečně ten asijský recept.Upřímně, nevím, jak moc ve skutečnosti je toto jídlo indické, ale podle mě do asisjké sekce prostě patří.Řekla bych, že jsme si na něm všichni pochutnali (někteří dokonce vícekrát :D).Inspiroval mě recept na směs na tahini koláč, který jsem dělala už loni.Pokud by někoho zajímal původní recept, klikněte zde.
K jídlu se hodí rýže, indický chléb či brambory.Sestra říkala, že je dobré i studené, takže by recept mohli využít jedinci, kteří nemají možnost si jídlo v práci či ve škole ohřát (tak jako jsem to mívala já - ano, mívala, teď už mám odmaturováno a škola mě čeká až v říjnu, ale ještě stále netuším, kterou si vyberu :´D).

Ingredience (5-6 porcí):

  • 1 velká cibule (nasekaná na kostičky)
  • 3 stroužky česneku (nasekané nadrobno)
  • olej
  • 2 velké červené papriky (nasekané na kostičky)
  • koření: chilli (cca 1/3 - 1/4 ČL), zázvor (cca 1/3 - 1/4 ČL), tandoori masala (1 ČL nebo i více), kurkuma (1 ČL nebo i více), kari (1 ČL nebo i více), cumin - římský kmín (mletý/ v celku;1 ČL nebo i více - mletého raději o něco méně)
  • 1 sklenice zavařovaných rajčat
  • 1 PL rajčatového protlaku - koncentrátu
  • 250 g červené čočky
  • 400 ml vody
  • 1 malý pórek (nakrájený na kolečka)
  • černý sezam (není nijak zvlášť nutný, ale jídlu tím dodáte nenasycené mastné kyseliny stejěn jako zajímavý vizuální efekt :P)
  • sůl

Postup:

1) Na oleji necháme zesklovatět cibuli.
2) Přidáme česnek, papriku a necháme chvíli podusit.
3) Přidáme všechno koření (pokud se bojíte ostré chuti, buďte klidně opatrní, přidat nějaké to koření po ochutnávce ke konci vaření je možné vždy), rajčata, protlak, čočku a vodu.Přivedeme k varu a vaříme cca 15 minut - tzn. do změknutí čočky.Pět minut před koncem vaření (takže po cca 10 minutách vaření) přidáme rovněž pórek.
4) Osolíme, dle potřeby dokořeníme.Sezam můžeme vmíchat dovnitř nebo jím jídlo jen ozdobit (nebo dovnitř i na ozdobu :D).Pokud by Vás zajímalo, jak jsem vytvořila takto dvojbarevnou rýži: Dala jsem vařit červenou (neloupanou) rýži (do osolené vody) a po 15 minutách k ní přidala stejné množství basmati rýže a vařila dalších 15 minut.Doporučuji se ale při vaření řídit pokyny na sáčku Vámi zakoupené rýže, neboť někdy jí stačí méně času nebo ho naopak potřebuje více.K tomuto množství jídla budete potřebovat asi 130 g červené rýže a stejné množství basmati.(Rýži jsem uvařila takto "míchanou", protože mi přijde červená sama o sobě dost suchá, ale s basmati se perfektně doplňují - červená rýže dodá texturu a zajímavou chuť, bílá je pro změnu jemná, měkká a lepivější.Doporučuji vyzkoušet ;).)


Dobrou chuť!

Bramborový mřížkový koláč

30. května 2016 v 21:08 | Yutaka Komeko |  Ostatní sladká jídla a dezerty
Tento mřížkový koláč mě zaujal, protože jsem měla chuť na linecký, ale chtěla ho udělat zdravěji.Podle mě se lineckému koláči dost podobá, i když je v něm mnohem méně tuku, cukru i mouky (dokonce tři plusové body!).Recept není můj, vypůjčila jsem si ho odsud.Koláč jsem dělala teprve jednou, ale mám v plánu ho zkusit udělat ještě s tvarohem a ovocem, tak Vám dám kdyžtak pak vědět ^^.
Nebojte, příští článek už se bude zase jednou týkat asijského jídla ;).Dnes jsem ho totiž vařila k obědu, takže vydržte :P.

Ingredience:

  • 300 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 300 g brambor vařených (nejlépe) ve slupce
  • 100 g cukru (nejlépe třtinového nebo jiného "zdravějšího" - třeba kokosového)
  • 1 vejce
  • 80 g másla
  • 1 PL mléka
  • libovolná marmeláda/džem

Postup:

1) Vychladlé brambory oloupeme a najemno nastrouháme.
2) Všechny ingredience kromě marmelády uhněteme v pevné jednolité těsto.
3) 2/3 těsta vyválíme na placku a umístíme do vymazané a vysypané koláčové formy (běžné velikosti, můžete ale samozřejmě použít i jakoukoli jinou formu či plech).
4) Placku potřeme marmeládou (druh i množství volte dle svých chutí).
5) Ze zbývající 1/3 těsta vyválíme válečky, ze kterých utvoříme přes koláč mřížku.Nezapomeneme válečky dobře přitisknout, aby po upečení "neodpadly".
6) Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů C 30 až 40 minut - do mírného zhnědnutí okrajů koláče.



Přeji příjemné pečení~

Pasta e fagioli

29. května 2016 v 21:55 | Yutaka Komeko |  Ostatní neasijské pokrmy
Bude mít někdo problém, když přidám recept, který nemám ze své hlavy, ani jsem si ho téměř nijak "nevylepšila" :D?Emanuele Ridi jej jednou předváděl ve své televizní show, tak mě zaujal a myslela jsem si, že i Vy byste si možná dali :P..Jídlo jsem dělala už dvakrát, jednou s bílými a jednou s červenými fazolemi, ale napoprvé jsem měla staré vyschlé fazole, které nešly uvařit, tak jsem se o zkušenost s tímto jídlem s Vámi předtím nepodělila.Nejsem žádný "zloděj receptů", takže tady máte zdroj.Každopádně s něčím s Emanuelem nesouhlasím - třeba s vařením fazolí v osolené vodě - nezměknou.
Tento pokrm je zvláštní, někomu by nemusel chutnat, ale já s ním byla opravdu spokojena :P.

Ingredience (2 porce):

  • 150 g fazolí
  • 125 g těstovin (libovolných a nejlépe celozrnných :P)
  • 1 řapíkatý celer (nakrájený)/1 střední cibule (nakrájená na kostičky)
  • 1 stroužek česneku (nasekaný nadrobno)
  • 1/2 feferonky (nakrájená na malé kousky)
  • 50 g loupaných rajčat (nakrájená na kostičky)
  • 1 lžička hustého rajčatového protlaku (koncentrátu)
  • olivový olej
  • bazalka
  • sůl, pepř

Postup:

1) Fazole namočíme (třeba) na noc (cca na 12 hodin) do vody.
2) Vodu z fazolí slijeme a v čisté vodě je uvaříme do měkka, což trvá zpravidla jednu hodinu až 90 minut.Solíme až po změknutí.Fazole nesléváme - vývar z nich budeme ještě potřebovat!
3) V pánvi na oleji osmažíme česnek s řapíkatým celerem nebo cibulí.
4) Jakmile česnek získá barvu, přidáme feferonku, rajčata a protlak.
5) Povaříme 5 minut, podlijeme vodou.
6) 2/3 fazolí přidáme i s trochou vývaru k základu.
7) Zbytek fazolí (tedy 1/3) rozmixujeme společně s trochou vývaru z nich a rovněž přidáme k základu.
8) Osolíme, přivedeme k varu, přidáme těstoviny a vaříme po dobu, která je uvedena na obalu těstovin.
9) Pokrm opepříme, přidáme bazalku a dle potřeby ještě dosolíme.


Bon apetit!

Jablečník

28. května 2016 v 22:37 | Yutaka Komeko |  Ostatní sladká jídla a dezerty
Snad nebudete mít problém s tím, že je tento moučník opět z jablek :D.Chtěla jsem recepty totiž přidávat co možná nejvíce chronologicky, podle mého sešitku, kam si je zaznamenávám.Myslím, že jsem jablečník pekla letos v zimě, ale jistá si nejsem :D.Má zajímavou karamelovou chuť - cukru je v něm poměrně dost.Já jsem se ho každopádně pokusila udělat - překvapivě - v o něco zdravější verzi (mouku bílou jsem nahradila moukou celozrnnou, cukr jsem použila třtinový a částečně jej nahradila medem, tuku jsem použila méně, ...).Recept jsem našla na zadní straně kypřicího prášku od Dr. Oetkera, ale paradoxně jsem místo něj použila jedlou sodu.

Ingredience:

  • 240 g celozrnné mouky (použila jsem pšeničnou doplněnou o menší množství ovesné)
  • 12 g jedlé sody
  • 200 g cukru (třtinového)
  • 20 g vanilkového cukru
  • 40 g medu
  • 100 g rozehřátého, ale vychladlého másla
  • 4 vejce
  • 600 g jablek (nastrouhaných)
  • 2 ČL skořice

Postup:

1) Mouku smícháme s jedlou sodou a skořicí.
2) Máslo smícháme s cukry, medem, jablky.Poté přidáme vejce.
3) Do mokrých ingrediencí postupně vmícháme moučnou směs.
4) Těsto vlijeme do vymazané a vysypané nebo pečicím papírem vyložené formy a pečeme 30 až 40 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů C.


Přeji příjemné pečení :).

Červená čočka po indicku s pórkem a sušenými rajčaty

26. května 2016 v 21:47 | Yutaka Komeko |  Ostatní asijské pokrmy
Upřímně, poslední dobou už toho moc asijského nevařím...Ne, že by mi to přestalo chutnat, jde spíš o to, že se snažím spotřebovat, co ještě přebývá z loňska (nakládaná rajčata, mražené fazolové lusky, sterilované červené zelí, ...) a taky to, co nám zrovna přinese děda, například pórek nebo špenát (pórek z dědovy zahrádky jsem použila právě v tomto receptu...a taky domácí sušená rajčata!).
Recept jsem si vymslela, když jsem si potřebovala rychle uvařit jídlo na další den.Není to žádný autentický indický recept, ale zařadila jsem ho do asijské kuchyně, neboť jsem použila garam masalu, miso, chutney, sójovku a tak podobně.Pokrm je dobrý i za studena, takže doporučuji jako krabičkový oběd pro ty, co nemají možnost si jídlo ohřát ;).

Ingredience (2 porce):

  • 100 g červené čočky
  • 1 velký/2 běžné stroužky česneku (nadrobno nasekané)
  • malý kousek zázvoru (nadrobno nasekaný)
  • hrst sušených rajčat (pokrájená na menší kousky)
  • 2 malé pórky (nakrájené na kolečka)
  • 1 ČL miso pasty
  • 1 ČL chutney (mám domácí, které mi samotné nechutná, ale pokrmům naopak v malém množství dodá zajímavou chuť)
  • 1 ČL sójové omáčky
  • sezamová semínka
  • garam masala
  • olej
  • sůl

Postup:

1) Čočku uvaříme ve vodě, můžeme přidat i řasu - dodá tělu důležité látky.Solíme až po změknutí čočky (to trvá cca 10-15 minut).
2) Na oleji zlehka osmažíme česnek se zázvorem.
3) Přidáme pórek a asi 3 minuty restujeme.
4) Zasypeme uvařenou čočkou, rajčaty, promícháme a necháme společně prohřát.
5) Přidáme garam masala.
6) Ztlumíme oheň a vmícháme miso, které jsme si předem smíchali s chutney a sójovou omáčkou.Promícháme.
7) Dle potřeby dosolíme (miso i sójová omáčka jsou samy o sobě slané dost).
8) Na závěr posypeme sezamovými semínky.Můžeme podávat např. s rýží basmati, jáhly či kuskusem.


Dobrou chuť!

Pralinky z domácí čokolády

25. května 2016 v 23:04 | Yutaka Komeko |  Ostatní sladká jídla a dezerty
Dnes nemám moc náladu na přidávání článků, ale co už, stejně bych jinak vymýšlela kraviny :P (třeba si najít něco o černých dírách, obecné teorii relativity, plazmě a absolutní nule...nehodlám Vám nalhávat, že jsem normální xD).Mám zvykem dělat tyhle pralinky jako dárek (a ještě jedny s ganache náplní, které však dělám z kupované čokolády, protože by to jinak byla děsná hromada práce), ale každopádně si je můžete vyrobit i jen tak pro sebe, na mlsání :P.
Náplň jsem nevytvořila dle své fantazie - použila jsem tento recept.
Odsud jsem převzala recept na hořkou čokoládu.
A na mléčnou čokoládu jsem použila tento recept, avšak s tím rozdílem, že jsem nezdravý ztužený rostlinný tuk (nezdravý, neboť v drtivé většině případů obsahuje palmový tuk) nahradila podstatně hodnotnějším (ale zato dražším) kakaovým máslem.
Takže to vlastně není vůbec můj recept, ale doufám, že s tím nebudou problémy, když jsem zdroje uvedla :D.
Jo, vím že hmotnostně nekoresponduje, aby ta hořká i mléčná čokoláda byly po 30 kusech, ale takto mi to vyšlo, když jsem pralinky vyráběla, takže ty hmotnosti i množství berte s rezervou ;) (počítat umím).Množství platí pro plněné kusy, takže pokud se je rozhodnete neplnit, budete jich mít s největší pravděpodobností o něco méně.
Pralinky si můžete naplnit čím chcete, klidně ganache náplní nebo třeba jen ořechy, kusy sušeného ovoce, ... Fantazii se meze nekladou!
Mimochodem, budete potřebovat formičky na pralinky a trochu trpělivosti ;).

Ingredience:

I. NÁPLŇ (cca 30 ks):
  • 10 g lískových ořechů
  • 10 g kešu ořechů
  • 20 g datlí
  • špetka soli
II. HOŘKÁ ČOKOLÁDA (cca 30 ks):
  • 75 g kakaového másla
  • 50 g kakaa
  • 50 g cukru (nejlépe moučkového)
  • (dle chuti: vanilka, chilli, máta, sušené ovoce, ořechy, ...)
III. MLÉČNÁ ČOKOLÁDA (cca 30 ks):
  • 75 g kakaového másla
  • 75 g cukru (nejlépe moučkového)
  • 30 g kakaa
  • 30 g sušeného mléka
  • (dle chuti: vanilka, chilli, máta, sušené ovoce, ořechy, ...)

Postup:

1) Ve vodní lázni rozehřejeme kakaové máslo (stačí chvilka, buďte opatrní!).
2) Vmícháme cukr smíchaný s kakaem a pokud děláme čokoládu mléčnou, nezapomeneme ani na sušené mléko, které čokoládu dokonale zjemní.Pokud chceme, můžeme přidat další ingredince dle libosti.
3) Čokoládu vlijeme do formiček.Pokud ji chceme dále něčím plnit, nalijeme ji pouze do cca 2/3 formiček, necháme mírně ztuhnout (do polotkuté fáze) a pak do jednotlivých bonbonů vmáčkneme např. výše zmíněnou náplň (postup: rozmixujeme všechny ingredience do hladka a poté vytvarujeme malé kuličky) či cokoli jiného (ořechy, kusy sušeného ovoce apod.).
4) Čokoládu vyjmeme z formiček až po jejím dokonalém ztuhnutí (nebuďte netrpěliví jako jsem dřív bývala já, nevyplácí se to!).




Přeji hodně zdaru!

Slaný koláč (s pórkem, špenátem nebo čímkoli jiným)

24. května 2016 v 23:11 | Yutaka Komeko |  Ostatní neasijské pokrmy
Tak včera se mi nepodařilo zveřejnit žádný příspěvek...Dnes se s Vámi podělím o recept na slaný koláč z kynutého těsta.Mamka z toho samého těsta (ale používala jen bílou mouku) dřív dělávala "pizzu", teď už jsme ji ale hodně dlouho neměli.Náplň zvolte dle svých preferencí, já použila sezónní pórek a špenát, kterými nás pravidelně zásobuje děda.
Koláč je dobrý i dva dny po upečení, ale v takovém případě je lepší ho ohřát, aby změknul.

Ingredience:

I. TĚSTO:
  • 500 g mouky (použila jsem celozrnnou špaldovou a bílou polohrubou v poměru přibližně 1:1)
  • 1 kostka (= 42 g) droždí
  • 1 ČL cukru
  • mléko/voda
  • 1 ČL soli
  • 100 ml oleje
  • (sušená bazalka)

II. NÁPLŇ 1:
  • ricotta
  • česnek
  • špenát
  • vejce
  • rajčata
  • eidam
  • bazalka, sušený česnek
  • sůl, pepř

III. NÁPLŇ 2:
  • ricotta
  • parmezán
  • vejce
  • italské gurmánské koření se solí, hrubé
  • pórek
  • eidam

Postup:

1) Z droždí, cukru a trochy vlažného mléka/vlažné vody připravíme kvásek.
2) Kvásek vlijeme do připravené mouky se solí (a bazalkou).
3) Přidáme olej.Dle potřeby přidáváme rovněž vlažné mléko/vlažnou vodu tak, abychom byli schopni vypracovat pevné hladké těsto.
4) Přikryjeme a necháme na teplém místě kynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.
5) Vykynuté těsto vypracujeme na plechu do placky.Je dobré ho ještě nechat aspoň 20 minut kynout, mezitím si můžete připravit náplně.
6) Náplň 1 + pečení: Ricottu smícháme s vejcem (na celý plech stačí jedno, pokud chcete vyzkoušet jen na polovinu těsta, postačí i pouhá polovina - tu druhou si můžete např. nechat pro náplň č. 2; co se ricotty týče, budete na celý plech potřebovat cca 2 kelímky), prolisovaným česnekem a pokrájeným spařeným a vyždímaným špenátem.Osolíme, popřípadě i opepříme.Tuto směs natřeme na těsto a poklademe další porcí pokrájeného spařeného špenátu.Posypeme sušeným česnekem.Na špenát navrstvíme rajčata pokrájená na plátky, která osolíme a opepříme.Na závěr posypeme bazalkou.Pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů C, poté poklademe strouhaným eidamem, zvýšíme teplotu o deset stupňů nebo zapneme horkovzduch a pečeme dalších deset minut.
7) Náplň 2 + pečení: Ricottu smícháme s vejcem (pro vejce platí to samé jako u první náplně - viz. bod 6), trochou strouhaného parmezánu a ochutíme italským kořením se solí.Směs natřeme na těsto a dáme péct na 20 minut (viz. bod 6).Po této době posypeme strouhaným eidamem, na který navrstvíme kolečka pórku.Pečeme dalších 10 minut (viz. bod 6).




Dobrou chuť :P.


Jablečný perník

22. května 2016 v 23:11 | Yutaka Komeko |  Ostatní sladká jídla a dezerty
Překvapuje mě, jak zatím poctivě dodržuji pravidelné přidávání receptů, tak snad mě to nepřestane bavit (včera a předevčírem jsem slavila maturitu, to se nepočítá :P).
Doufám, že dnešní recept Vás úplně neotráví...je to totiž recept na perník, kterých je všude plno.Tenhle je ale výjimečný :P.Zapomeňte na hrnky plné oleje a pouhý náznak jablek!Ten můj jablky skoro "přetéká" a olej v něm sice je, ale mnohem méně než v běžných receptech.Ten těsto nejen zjemní, ale zároveň způsobí, že mnohem lépe vyskočí, než kdybyste ho nahradili třeba jablečným pyré.
Je zvláštní, že naše jablka (jsme "zemědělská rodina", abyste věděli :D) z minulé sezóny nám vydržela v celkem slušném stavu až do teď.Zrovna jedno baštím, není úplně tvrdé, ale rozhodně žádná moučná hrůza...(tenhle recept je ale už ze zimy 2014/2015 ^^").

Ingredience:

  • 450 g polohrubé mouky (1/2 jsem dala celozrnné)
  • 525 g jablek (nastrouhaných)
  • 250 g cukru (třtinového)
  • 50 g povidel
  • 3 vejce
  • 200 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 2 + 1/4 ČL prášku do pečiva
  • 1 + 1/4 ČL jedlé sody
  • 2 PL kakaa + 1 PL karobu (můžete použít i v jiném poměru, klidně i jen kakao/karob)
  • 2 ČL perníkového koření
  • 2 PL rumu

Postup:

1) Zvlášť smícháme suché ingredience a zvlášť ingredience mokré (kromě mléka).
2) Do mokrých ingrediencí postupně přidáváme suché a nakonec zředíme mlékem.
3) Těsto vlijeme do vhodné formy (vymazané a vysypané či vymazané a vyložené pečicím papírem).
4) Pečeme 40 min v troubě vyhřáté na 170 stupňů C (v horkovzdušné stačí 160 stupňů C).Pro kontrolu propečení provedeme "test špejlí".

(Vidíte ten super vánoční hrneček? Evidentně jsem byla při focení pohlcena vánoční atmosférou :D...to teď ale není zrovna tematické, co?)

Pokud recept vyzkoušíte, můžete mi dát do komentářů vědět, jak chutnal ;).

Mrkvová miso polévka s kari a kokosovým mlékem

19. května 2016 v 21:54 | Yutaka Komeko |  Ostatní asijské pokrmy
Tak dnes ještě jeden recept, protože s největší pravděpodobností zítra ani pozítří nic přidat nezvládnu.Mám totiž zubaře, jdu na oběd s kamarádkou, pak amturitní večírek a v sobotu budu dospávat a pak za mnou snad přijede zase jiná kamarádka, abychom trochu oslavili úspěšně složenou maturitu :D.Asijského tu poslední dobou moc není, ale tuto polévku jsem, ačkoli mi není známo, odkud recept pochází, zařadila do asijských jídel, protože v ní dominují inredience právě z Asie :).
Mně i mamce polévka - vlastně "krém" - hodně chutnala, ale pro svou netradiční chuť si nezískala fanoušky v mém tatíkovi a sestře, takže hodně záleží na tom, jak jste na tom se zvlášním spojení chutí :).Já si ji opravdu upřímně nemohla vynachválit :P.
Původní recept zde.

Ingredience (4-6 porcí):

  • 135 g cibule (nasekaná nadrobno)
  • 3 stroužky česneku (nasekaný nadrobno)
  • 830 g mrkve (nakrájená na kolečka)
  • olej (např. slunečnicový)
  • 1 l vody + 1 ks zeleninového bujónu do 500 ml vody (není potřeba, aby byl vývar silný)/1 l zeleninového vývaru
  • 250 ml kokosového mléka
  • 4 PL miso pasty
  • kari, sušený zázvor
  • sůl, pepř

Postup:

1) Na oleji podusíme cibuli, poté přidáme česnek a nakonec mrkev.
2) Zalijeme vývarem či vodou s následným přidáním bujónu.
3) Přivedeme k varu a nejlépe pod pokličkou vaříme asi 20 minut do změknutí mrkve.
4) Polévku odstavíme z plamene, přidáme kokosové mléko, miso a rozmixujeme ponorným mixérem do hladka.
5) Osolíme, opepříme a dochutíme kari a zázvorem.Podávat můžeme ozdobené kokosovými chipsy.


Přeji dobrou chuť a některým z Vás možná už i dobrou noc ^^.

Pečená ovesná kaše s jablky

19. května 2016 v 15:18 | Yutaka Komeko |  Ostatní sladká jídla a dezerty
Dobré odpoledne,
chci se teď podělit zase o jeden z mých zdravých receptů.Musím se Vám přiznat, že je to už téměř rok a půl, co jsem tuto kaši pekla.Příprava je jednoduchá, krok se šleháním bílků do sněhu můžete přeskočit, ale výsledek nebude tak "nadýchaný" a doporučovala bych v tom případě použít více prášku do pečiva.Takže pokud zrovna nevíte, co si připravit na zítřejší snídani, tak hurá do toho!

Ingredience (3-4 porce):

  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1/2 ČL prášku do pečiva
  • sůl
  • 3 ČL medu
  • 1 ČL skořice
  • 2 bílky
  • 3/4 hrnku mléka
  • 1 jablko (3/4 nastrouháme, 1/4 pokrájíme na kostičky)
  • podle chuti: oříšky, rozinky, semínka, ...

Postup:

1) Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh.
2) Zvlášť smícháme suché ingredience (včetně špetky soli).
3) K suchým ingrediencím přidáme sníh a nakonec i mléko.
4) Těsto dáme do vhodně velké formy (já použila malou kruhovou na dort, průměr asi 18 cm).
5) Pečeme v troubě předehřáté na 185 stupňů C 35 minut.


Příjemné snídání všem :P.