Nepečený dezertík s cuketou

11. srpna 2017 v 17:02 | Yutaka Komeko |  Hlavně snídaňové recepty
Tak tento týden ještě jednou nepečený výtvor do mističky. V bytě máme jen letitou plynovou troubu, ve které si netroufám péct moučníky, proto zde preferuji mugcake-y, pudinky a v neposlední řadě také vrstvené nepečené dezertíky jako je tento. Využijete na ně jakékoli letní ovoce, jsou rychle hotové a nedá se na nich nic zkazit.
Tentokrát jsem navíc zakomponovala cuketu. Tento nápad jsem dostala, když jsem pekla tuto buchtu: Ochutnala jsem syrové těsto a zjistila, že chutná naprosto skvěle. Musím uznat, že v této odlehčené nepečené verzi nechutná tolik po vánočních ořechových rohlíčcích, protože je v něm poměrově více cukety, přesto ale doporučuji vyzkoušet, protože výsledek vůbec není špatný ;).
Pokud chcete zachovat famózní chuť jako v pečené verzi, koukněte na odkaz na tuto buchtu, který je výše. Pouze místo mouky přidejte další mleté vločky, vynechte prášek do pečiva a pochopitelně upravte množství. Takto poupravený recept je vhodný ke konzumaci i bez pečení ;). Mám v plánu to taky v této verzi vyzkoušet.

Ingredience (2 porce):

I. KORPUS:
  • 70 g cukety (najemno nastrouhané)
  • 30 g jemných ovesných vloček
  • 20 g mletých vlašských ořechů
  • 1 ČL medu
  • mandlové aroma
II. TVAROHOVÁ VRSTVA:
  • 120 g nízkotučného tvarohu
  • 80 g ricotty
  • 3 ČL džemu (použila jsem josto-rybízový)
III. VRŠEK
  • rybíz nebo jiné ovoce
  • (pokud máte chuť "zhřešit": čokoláda, ořechy)

Postup:

1) Všechny ingredience na korpus promícháme a rozdělíme do dvou misek.
2) Suroviny na tvarohovou vrstvu promícháme a navrstvíme na předchozí.
3) Povrch posypeme rybízem či jiným ovocem. Pro více hříchu polijeme čokoládou a posypeme dalšími ořechy.
4) Lépe chutná "uležený" z lednice.

Výživové hodnoty na 1 porci:

energetická hodnota: 1144 kJ
bílkoviny: 15 g
sacharidy: 26 g (z toho cukry 14,8 g)
tuky: 11 g (z toho NMK 3,3 g)
vláknina: 4 g
sůl: 0,189 g


Tak co, rozhodli jste se "zhřešit" nebo jdete do původní odlehčené verze?
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama