Nepečený snídaňový dezertík z tvarohu a ovoce

9. srpna 2017 v 17:43 | Yutaka Komeko |  Hlavně snídaňové recepty
Doufám, že Vás nezklamu takto primitivním "receptem". Říkala jsem si však, že by tento nápad mohl zpříjemnit něčí ráno tak jako dnes to moje. Máte za pár minut vystaráno a je přece super si dát jednou místo musli/kaše/chleba něco "komplikovanjěšího".

Ingredience (1 porce):

I. KORPUS:
  • 1/3 velkého nebo 1/2 malého banánu
  • 8 g arašídového prášku (mleté arašídy; pokud nemáte, nahraďte je třeba mletými mandlemi či strouhaným kokosem)
  • 16 g jemných ovesných vloček
II. TVAROHOVÁ VRSTVA:
  • 125 g nízkotučného tvarohu
  • 1 ČL medu
  • rumové aroma
  • 1/2 broskve (pokrájené na kostky)
III. VRŠEK:
  • 1/2 broskve (pokrájené na kostky)
  • trocha rybízu

Postup:

1) Banán rozmačkáme vidličkou na kaši a promísíme s ostatními ingredeincemi na korpus. "Napěchujeme" na dno (skleněné) misky.
2) Všechny ingredience na tvarohovou vrstvu jednoduše smícháme a navrstvíme na korpus.
3) Vrch misky ozdobíme kousky broskve a rybízem.

Výživové hodnoty na 1 porci:

energetická hodnota: 1238 kJ
bílkoviny: 20 g
sacharidy: 40 g (z toho cukry 27 g)
tuky: 6 g (z toho NMK 1,0 g)
vláknina: 7 g

sůl: 0,128 g


Experimentujte s ingrediencemi. Jídlo je umění.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama