Rajčatová omáčka

10. srpna 2017 v 9:22 | Yutaka Komeko |  Ostatní neasijské pokrmy
Vzhledem k tomu, že sezóna rajčat je nyní v plném proudu, rozhodla jsem se přidat recept na omáčku, kterou jsem před několika málo dny uvařila. Podávala jsem ji se špagetami a falafelem od "Take it veggie". Další den jsme si ji s přítelem dali každý jinak: On s kuřecím masem a já s červenou čočkou. Myslím, že všechny tyto varianty jsou super. Pokud byste raději klasiku, podávejte prostě s těstovinami (špagetami) a posypané sýrem (parmezánem).
Všechny ingredience kromě koření, soli a oleje jsem měla z naší zahrádky, z čehož jsem měla opravdu příjemný pocit. Vždy se cítím skvěle, když můžu jíst to, co nám tam vyrostlo. Žádné průmyslové zpracování, pesticidy a podobně. A co Vy? Také máte radost ze skutků pozitivně ovlivňujících naše životní prostředí?

Ingredience (4 porce):

  • olej
  • 1 velká cibule (nakrájená na kostičky)
  • 3 stroužky česneku (nasekané nadrobno)
  • 1 mrkev (nastrouhaná)
  • hrst nastrouhané cukety
  • 10 (větších) rajčat (nakrájených na kostičky - nemusí být úplně drobné, stačí tak osminky)
  • oregáno (čerstvé nebo sušené)
  • chilli
  • sůl

Postup:

1) V hrnci rozehřejeme trochu oleje a podusíme na něm cibuli.
2) Po tom, co cibule zlehka zesklovatí, přidáme česnek a po chvíli také mrkev.
3) Po pár minutách společného opékání přidáme rovněž cuketu.
4) Po několika dalších minutách přidáme rajčata a necháme vařit dle libosti 30 minut až hodinu. Nejprve vaříme s poklicí, ke konci ji sundáme, aby se zredukovalo množství tekutiny. Cca v polovině doby vaření přidáme koření a osolíme.
5) Uvařenou omáčku rozmixujeme a poté dochutíme.
6) Necháme ještě krátce povařit.
7) Omáčku podáváme nejlépe s těstovinami a vegetariánskými karbanátky/masem/sýrem.


Dobrou chuť~
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama